maanantai 14. helmikuuta 2011

Settling down

Tuhansien lentomailien jälkeen saapuminen Wellingtonin lentokentälle tuntui voitolta..mutta voi veljet, että väsytti. Kentällä oli vastassa jenkkilästä kotoisin oleva neljännen vuoden psykologianopiskelija, joka opasti minut ja kaksi vietnamilaistyttöä omille asunnoillemme ympäri Wellingtonia. Perillä olin joskus puoli kahden aikaan aamuyöstä. Zzz...
Yliopiston tervetuliaispakettiin kuuluva japanilaisvalmisteinen lava-auto.

Landcross Street 15:n asunto on tällainen pientä omakotitaloa vastaava laitos - keittiö, olohuone, suihku, kaksi makuuhuonetta ja terassi! Ei ollenkaan hassumpaa. Keittiön ikkunasta näkee useiden asuinaluieden yli, aina merelle saakka. Jyväskylän maastonpiirteisiin verrattuna paikalliset "harjut" ovat ihan toista luokkaa. Ilman jatkuvaa teiden mutkittelua autoja ei millään saisi ylös rinteille.

Vasemmalla merenlahtea ja oikealla puolella Roseneathin niemi.
Iltapäivällä jaksoinkin jo ilmoittautua virallisesti paikallaolevaksi, maksaa asunnon vakuudet ja hakea kaupasta leipää (x-prosenttia viljasta on ruista) ja maitoa. Ja nettikin saatiin toimimaan ihan muutama hetki sitten, joten perästä kuuluu. Illalla täytynee kierrellä hieman ympäristöä. Victoria Universityn tervetuliaispaketin sisältöön kuului todella kattava otos kaikkea aina bussiaikatauluista, Snapper-yleismaksukortista ja ilmaisesta(!) pre-paid-liittymästä hyviin turisti- ja kampuskarttoihin asti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti