tiistai 22. helmikuuta 2011

Quake

Päivitänpä tänne, nyt kun siellä kotimaassa heräilette, luette aamun uutisia ja huomaatte maanjäristysotsikot Uudesta-Seelannista. Eteläsaarella sijaitsevan Christchurchin kaupungin alueella tapahtui tänään iltapäivällä reilun kuuden magnitudin maanjäristys, eikä kuolonuhreilta vältytty. Lisää voitte käydä lukemassa vaikkapa NZ-Heraldin sivuilta: www.nzherald.co.nz . Viimeksi Christchurhissa järisi syksyllä, mutta vaurioit olivat tämänkertaiseen verrattuna paljon pienemmät, näin ymmärsin lehdistä.

Täällä pääkaupungissa katastrofi on kuulunut keskusteluissa kadulla ja matkapuhelimet ovat tietenkin käyneet kuumina, kun ihmiset soittelevat huolestuneina molempiin suuntiin. Pääministeri on ottanut osaa valtiovallan puolesta ja median huomio on nyt - totta kai - keskittynyt maan toiseksi suurinta kaupunkia kohdanneen onnettomuuden ympärille.

 - -

Vielä lisäys: kello on tätä kirjoittaessani 21.45  ja Christchurchin tilanne näyttää todella, todella pahalta. Uhreja on useita kymmeniä ja jälkijäristykset ovat voimakkaita ja jatkuvat edelleen. Kämppikseni on ollut paikallisiin tuttaviinsa yhteyksissä ja he taitavat kaikki olla kunnossa. Meni vähän vaikeaksi tämä nukkumaanmeno..

2 kommenttia:

  1. My heart goes out to everyone there.. Toivon, että järistykset ja vaikutukset eivät enää tästä pahenisi, vaikka taitaa mennä pitkä aika kuitenkin että CC tästä toipuu.

    Siunausta sinne!

    VastaaPoista
  2. Kuuntelin eilen aamupalalla radiosta tuosta maanjäristyksestä ja jälkijäristyksistä. Taisivat käyttää sanoja Uuden-Seelannin pahin katastrofi ikinä. Toivottavasti tilanne ei enää pahene.

    VastaaPoista