sunnuntai 20. helmikuuta 2011

Finland

Tässäpä lyhyt kooste siitä, mitä sana "Finland" on tuonut tapaamieni ihmisten mieleen kuluneen viikon aikana.

Henkilö X: Oh, you're from Finland.
Minä: Yep, that's right.
X: Have you liked Wellington so far?
M: Yes..the weather's been awesome.
X: I agree..but how cold is your winter in Finlad?
M: Well, go make a guess..
X: -5 degrees?
M: Hehe! Far beyond!
X: -10?
M: That's not enough either..the record for this winter was -41.8 celsius.
X: No way! How can people live there?!?
M: They just do..

"Finland! So you must be a great Kimi Raekkonen fan?"

"Finland! You guys have the Dudesons!"

"Is Nokia really from Finland?"

Ehkä Suomi-brändi kaipaa vielä hiomista, vai?

"Please use"
 Eilen sain aikaiseksi lähteä tunnin juoksulenkille - ja paikallisissa maastoissa riittääkin vaihtelua! Yliopiston Kelburn-kampuksen takana on laaja viheralue (Wellington Botanic Garden), jossa polut mutkittelevat, nousevat ja laskevat valtavien saarnien alla, välillä poiketen todella tiheäkasvuisten lehtipuiden joukkoon. Kuin olisi viidakossa juossut.

Tänään aurinko kipusi taas korkealle ja oli yhtä lämmin kuin ennenkin. Siispä  terveiset Oriental Bay Beachilta, jossa suurin osa päivästä tuli vietettyä. Nahka taisi palaa osittain, vaikka ilmaista(!) aurinkovoidetta olikin tarjolla.

Ensi viikko on vielä valmistautumista opintojen alkuun, tiistaina ohjelmassa mm. opiskelijakorttien nouto, jonka jälkeen opiskelijan statukseni on virallinen. Haaveissa olisi myös löytää polkupyörä, niin pääsisin katsastamaan laajempia alueita tässä lähellä. Katsotaan, mitä löytyy..
Oriental Bay Beach (pahoittelen horisontin kaltevuutta).

2 kommenttia:

  1. Mahtavaa Mikko! Hienoa kuulla menemiäsi sieltä maailman toiselta laidalta. Kivaa luettavaa täällä paukkupakkasjakson Suomesta. Nyt jo monta viikkoa ollut tosi kylmää, sun lähdöstä asti hyvinkin. Veitkö kaiken lämmön mukanasi? :) Jaksaiskohan lähteä tuonne -19 asteeseen lenkille, hmm... sitä tässä mietin kun lueskelin sun juttuja. Voi hyvin ja antoisia kokemuksia! Jatkan blogin seuraamista innoissani. - Osmo

    VastaaPoista
  2. Hallöchen!

    Päätinpä nyt tulla kommentoimaan vielä erinäisiä asioita. Aluksikin tuo kulttuuriin sopeutuminen, w-käyrä tuli varsin tutuksi mullekin, tosin jo ennen Suomesta lähtöä. Lisäksi oli jokin toinenkin teoria, se taisi olla jokin spiraalijuttu. Omalla kohdallani en ole ainakaan huomannut, että tuo w olisi vastannut eloa täällä, mutta toisaalta mullahan on jo ulkomailla oleskelusta kokemusta.

    Sitten nuo Suomi-kommentit.. Kylmyydestä pääsee aina puhumaan ihmisten kanssa. Paras kommentti tähän mennessä on: "why do people live there?" Onhan se hyvä kysymys. Mut tunnistetaan suomalaiseksi sitten viimeistään sukunimestä. Ja ei, en ole sukua Janne Ahoselle.

    Maisemat näyttävät upeilta, saatan olla jopa hieman kateellinen tuosta vihreydestä siellä, tänne kun tuli taas lunta. Mutta nauti nyt elämästä siellä vielä ennen sitä virallista opiskelijastatusta, sen jälkeen se elämä on kuitenkin taas hieman erilaista. Joka tapauksessa on mukava lukea sun kuulumisia. :)

    Ibk kuittaa. Siu ja hei!

    VastaaPoista