perjantai 18. helmikuuta 2011

Orientaatioita

Tänään torstaina suunnistelin kahteen otteeseen. Ohessa lyhyet kuvaukset molemmista orientaatioista.

1.
Victoria University of Wellington: International Orientation
MCLT 101 Lecture Theatre, McLauring Building 8.45am-4pm

Löysin aamulla itseni reilun sadan salissa istuvan ulkomaalaisen opiskelijan joukosta. Suurin osa on jenkkilästä kotoisin ja aksentit vaihtelivat itärannikolta länteen ja syvään etelään. Sitten olimme me muut: pari ranskalaista (oui) ja saksalaista - suomalaisia edustin minä (enpä ainakaan päivän aikana huomannut, että olisi muitakin meikäläisiä ollut). Aiemmilla vuosikursseilla kuulema on, ehkä törmään heihin, ehkä en.

"...ja tutkimuksiemme mukaan näin se tapahtuu."
Aamu- ja iltapäivän ohjelma oli hyvinkin pitkälle seuraava: luentoja taloksi asettumisesta, vakuutuksista, terveydenhuollosta ja tauko. Lisää luentoja mm. rahoituksesta, kursseista, kielikeskuksen palveluista ja lounastauko. Luentoja aiheista "cultural adjustment" (kts. kuva) ja "How to get along with kiwis?" ja lopetus. Kuulostaa tylsältä, mutta asioita käsiteltiin todella rennosti ja menevästi - enkä ole suomessa törmännyt yhtä kattavaan informaatiokansioon, joka meille internationaaliopiskelijoille jaettiin. Kovin helpoksi on asiat tehty.

Pidemmän tauon aikana yliopiston eri toimijat esittelivät toimintaansa (vrt. järjestömessut Jyväskylässä). Paljon on tarjolla vapaa-ajanviettotapoja, ilmaisia kieliopintoja ainakin tulen hyödyntämään.

Huomenna ilmoittaudutaan vielä virallisesti kursseille ja ensi viikolla alkaa opiskelijakorttien jako. Koko hulabaloo tuo mieleen ne kultaiset ajat pikkupikku fuksina uudessa yliopistossa joskus vuosia sitten...

2.
Mount Victoria: The Lord of the Rings orientation
41° 17′ 54.18″ S, 174° 47′ 10.12″ E  6-7.30pm

Asunnoltani on jo aiemmin mainitsemalleni Mt Victorialle Wellingtonin keskustan halki reilun parin kilometrin kävelymatka - todella miellyttävä etäisyys, kun muutenkin kaikki on tässä lähellä. Aurinko paistoi kuumasti iltapäivällä, kun suuntasin kohti upeita näköaloja. Ja kun Hobittoni...korjaan, Wellingtonissa ollaan, kuuluu toki asiaan käydä tarkastamassa kaupungin kuvauspaikat. Ei ihme, että mr. Jackson halusi kuvata trilogian ensimmäiset pätkät kotikulmillaan - maisemat ovat vertaansa vailla ja harjanteen rinteillä kävellessään saattaa koska tahansa odottaa hobitin tai parin tupsahtavan keskelle tietä vihannesvarkaista. Ja se kuvauspaikkakin löytyi.

Tältä näyttää "Get off the road"-kohtauksen yksi ruutu trilogian ensimäisestä osasta (filmattu 1999).
© New Line Cinema (2001)
Ja tässä sama paikka hobittisuodattimen läpi kuvattuna tänään.
© Me (2011)
Aika tallattua oli paikallisten lenkkeilijöiden ja sormusten herra-pyhiinvaeltajien jäljiltä. Elokuvan taikaa kaiken kaikkiaan. Lähin talo on alarinteessä muutaman sadan metrin päässä ja lenkkipolkuja menee vierestä muitakin.

 Onhan näitä tällä saarella muitakin..laitan kuvia kunhan olen on site.

2 kommenttia:

  1. Heh, aika hauska tuo "The cultural adjustment process"-väkkyrä. Sulla ei oo huolen häivää - pienen nousun jälkeen näyttäisi olevan huima alamäki tulossa.. Nauti maisemista! =)

    THS-maisemat kyllä saa vihertymään kateudesta, ja jotain muutakin tuttua siinä kuvassa on...mutta ei vielä tämä,luulen.

    Siunausta sinne! Me pidetään pakkasta täällä =)

    -S

    VastaaPoista
  2. Hei,

    olenkin miettinyt, että oletko päässyt jo sinne asti ja sopeutumaan elämään Seelannissa :)

    Maisemat on kyllä ihan huikeat sieltä Victorialta! Mene sinne joskus iltapimeällä -kaupungin ja erityisesti rinteillä olevien talojen muodostama valomeri on aika huikea.

    Nauti ihan kaikesta! Ja laita lisää kuvia ja tunnelmia, mä täällä yritän olla vihertymättä kateudesta ja haikeudesta :)

    -Suvi

    VastaaPoista