sunnuntai 27. helmikuuta 2011

Viimeinen lomapäivä

Huomenna se sitten alkaa. Nimittäin Trimester I yliopistossa. Tänään ehti vielä ottaa rennosti ja valmistautua alkavaan lukukauteen.

Lettuce, 2,50$ each.
Sunnuntaisin Wellingtonin lähialueen viljelijät tuovat tuotteitaan kaupungin toreille myytäviksi - tunnelma ei ollut yhtä leppoisa kuin kesäisellä Heinolan torilla (jäätelönmyyjät ja hanurinsoittajat loistivat poissaolollaan) mutta hintojen ja valikoimiensa puolesta Willis-streetin vihannestori peittosi Heinolan 6-0.

Potatoes, 1,99$ per kg.
Valikoimista löytyi toki suomalaiseenkin makuun kaikkea mitä ajatella saattaa, mutta sen lisäksi paljon erikokoista ja näköistä eksoottisempaa purtavaa. Tällä kertaa tyydyin perunoihin, appelsiineihin, omenoihin ja kurkkuun. Tavaraa oli monta kiloa, mutta hintaa kertyi noin 5€. Halpaa.

Yleisesti hintataso on täällä suurinpiirtein samalla tasolla kuin teilläkin. Pienet kauppaostokset (maitoa, mysliä, nuudeleita, tomaatteja etc.) maksavat n. 10€. Vaihtosuhde oli eilen 1 EUR = 1,8094 NZD.
Scenic view over the city to the harbour - priceles

Torilta kauppakassit kantoon ja mäkeä ylös kotiin. Aurinko on paistanut tänään oikein kauniisti (eilen oli varsin tuulinen ja pilvinen päivä), joten ruokaa olikin mukava nauttia ulkona terassilla.

Huomenna tositoimiin, mitä sitten paikallinen yliopisto-opiskelu pitääkään sisällään. Kursseja on kolme, jotka alkavat nyt ja kestävät kesäkuun loppuun asti. Kokeita on luvassa ja ilmeisesti pieni lomanpoikanenkin jossain välissä. Vaan niistä lisää tuonnempana.

--
Illalla (1½ tuntia sitten) suuntasimme vielä Arise-churchin porukan kanssa paikalliseen Wholly Pizzaan ja loman päättymisen kunniaksi söimme porukalla kolme ISOA New York-style pizzaa.
Aamupalaa tuskin tarvitaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti