tiistai 1. maaliskuuta 2011

Kiinni opinnoissa

Tiistai-ilta ja kaikkien kolmen kurssin luennot takana. Löysin kaikkiin luokkiin ensiyrittämällä ja Kelburnin kampusalue tuntuu melkein yhtä viihtyisältä kuin JKL:ssä. Tulen pitämään tästä - todella, todella mielenkiintoisia aiheita, opettajia ja ihmisiä. Kurssit ovat nimeltään Growing Up in a Digital World, Multiethnic Education ja Classroom Studies. Kolmannen vuosikurssin kaliiberia kaikki.

Jokaisella kurssilla annettiin tehtäväksi kolme assingmentia, joita painotetaan prosentuaalisesti ja joiden perusteella annetaan kurssin arvosana skaalalla A+:sta E:hen. Aika perinteinen systeemi siis. Opinnoista on maksettu ja useimmat haluavat saada tietenkin mahdollisimman hyvät arvosanat. Mutta: kiitos ei tätä järjestelmää Suomeen, arvon päättäjät jos tätä luette. Ihan tarpeeksi arvostelua ja paremmuusjärjestykseen laittamista tässä elämässä muutenkin.

Tiettyä nöyryyttä jää kaipaamaan...
Yhteensä tälle keväälle on siis yhdeksän tehtävää palautettavana - esseitä, kirjallisuuskatsauksia ja muutama ryhmätyö ja -esitelmäkin mahtuu mukaan. Yksinkertaista! Aiheet ovat monipuolisia ja tuntuvat palvelevan kurssin tavoitteita varsin hyvin. Kaikilla kursseilla olen huomannut olevani paitsi ainoa suomalainen(yllätys, yllätys), myös ainoa eurooppalainen. Olo on ollut jotenkin eksoottinen ja ihmisillä tuntuu riittävän ihmeteltävää meikäläisesten opettajankoulutuksen kestossa ja kaikille ilmaisessa perus- ja jatkokoulutuksessa.

Kelburn-kampuksen pääkatu.
Muutamien tehtävien aiheita joutunee hieman soveltamaan suomalaiseen näkökulmaan, mutta luennoijat ja kurssien vastaavat opettajat ovat kuitenkin hyvin joustavaa väkeä, joten asia ei tuottane ongelmia. Sen jo kuitenkin tiedän, että tämän lukukauden jälkeen on tieteellisen tekstin suoltaminen englanniksi paaaljon helpompaa kuin aiemmin.

Ryhmät ovat olleet sopivan kokoisia, sellaiset 15-20 henkeä. Ei siis mitään massaluentoja, pikemminkin tulee mieleen kotiyliopiston demoryhmät. Osallistavaa opetusta, keskustelua ja kysymysten pohtimista pienryhmissä. Ja ainakin toistaiseksi opettajien taholta varsin selkeää englantia kiwi-aksentista huolimatta.

1 kommentti:

  1. Tuo "osallistavaa opetusta" kuulosti hyvältä! Opettajat innostavat teitä löytämään omat sisäiset voimavaranne ja voimaannutte huomatessanne voivanne käyttää omaa hiljaista tietoanne niin, että oppiminen voi olla vastavuoroista ja dialogista :D

    VastaaPoista