keskiviikko 23. maaliskuuta 2011

Esseetä ja eläimiä.

Ihan lyhyt päivitys vain.. Se essee on huomisen jälkeen palautuskunnossa. Onpa helppoa kirjoittaa, kun on tarpeeksi monta lähdettä, joihin tehdä viittauksia. Ajoittain homma on jopa hauskaa. Tosin seuraava tehtävä, kirjallisuuskatsaus yhteistoiminnallisesta oppimisesta, vuottaa jo nurkan takana..mutta ei kanneta siitä huolta. Vielä.

Vaihtarikaverini Hong Kongista innostui valtavasti hänelle lainaamastani This is Finland-kirjasta ja on lukenut sitä kuumeisesti jo kohta viikon ajan. Lupasi palauttaa huomenna..ja päätimme, että leivon mustikkapiirakkaa tässä joskus syksymmällä, kun sopiva sauma löytyy (kirjassa nimittäin annettiin olettaa, että mustikkapiirakka on varsin fennomaaninen jälkiruokaherkku). Ei ongelmaa..täältä löytyy mustikoita, tosin viljeltyjä ja varsin isoja. Ja ruispaahtoleipääkin löysin. Eväät on kuin kotona konsanaan!

Weta, ystäväiseni.
Illat alkavat olla jo hieman kylmempiä..tai oikeastaan sisällä on kylmä, kun päivän aikana kertynyt lämpö haihtuu ikkunoista ja ovista pihalle. Eristeitä ei ole laitettu välipohjiin ja karmeihin ihan samanlaisella pieteetillä kuin siellä pohjolassa. Vaikka lämpö karkaakin, paikallinen fauna kompensoi tilannetta ja tunkee sisälle. Eilen löysin suht ison hämähäkin kylpyammeesta ja tänään kämppikseni lattialla mönki weta, uusseelantilainen sirkka. Australiaan verrattuna elo hyönteisten ja matelijoiden kanssa on hyvin rauhanomaista - nämä elämänmuodot kun eivät ole myrkyllisiä. Siis arakno- ja muut foobikot: välttäkää Australiaa ja tulkaa Uuteen-Seelantiin.

3 kommenttia:

  1. Hei,

    on kivaa fiilistellä blogisi ääressä aina, kiitos kun jaksat kirjoitella :) Mietin juuri kun en itse ollenkaan törmännyt tuollaisiin ötököihin, että pitäisikö nyt olla sitten kateellinen vai onnellinen vaan.. Valitsen ehkä jälkimmäisen kuitenkin.

    Tuo sisätilojen kylmyys on kyllä kovin karua siellä, eihän ne tiedä mitään mistään double-glazed windows tai muustakaan lattialämmityksestä tai vastaavaa! Toivottavasti sulla on siis villasukat ja lämpimät vaatteet mukana.

    Täällä on sisällä lämmin kun ulkona kylmä. Kaameaa loskaa ja jäätynyttä sohjoa vuoronperään pyörätiet täynnä, joten oon onnellinen kun vielä viikon verran saa viihtyä kotona päivät gradua kirjoitellen.

    Aurinkoa ja hienoja hetkiä sinne syksyysi,
    -Suvi

    VastaaPoista
  2. Kohta saat sitte sinä olla meille kateellinen, kun täällä Suomessa paistatellaan kevätauringon lämmössä! :D Tosin tällä hetkellä lämpötila on 0 ja räntää tulee taivaan täydeltä, vähän lupasivatki takatalvea...

    Hauskaa vaihtoa pienien ystäviesi kanssa! Nauti niiden seurasta vielä kun voit :)

    VastaaPoista
  3. hah, onpa hassua et joku länsisuomalainen käyttää sanaa vuottaa.. (: Yleensä ihmiset mikkelistä eteenpäin on ihan pihalla jos semmosta päästää suustaan.

    Tuon torakan jälkeen oon ihan kiitollinen et meillä kevät näkkyy vaan sokerimuurahaisina. (:

    VastaaPoista