keskiviikko 6. huhtikuuta 2011

Syksyn merkkejä (?)

Säät ovat vähän viilentyneet - siihen malliin että kaverit kommentoivat eilen, että nyt alkaa horrostaminen ja huomasin olevani melkein ainoa, joka käveli kampuksella shortseissa. Intialaispariskunta tuosta toiselta kadulta oli sonnustautunut jo untuvatakkeihin. "Kylmä" on merkitykseltään melko häilyvä, syksyhän täällä kai virallisesti on, kun kellojakin käännettiin, mutta kummasti vaan pysyvät lehdet puussa eivätkä linnut kokoonnu muuttoparviin. Mutta totta on, että kylmä tulee, kun eristyksistä ei ole taloissa tietoakaan. Onneksi kävivät tekniikan pojat asentamassa uuden lämpöpatterin.

Viime viikon tiistaina iski yllättäen vatsatauti, jota kesti kuitenkin vain 24 tuntia. En kuollaksenikaan keksi, mistä pöpö olisi voinut tulla. Mutta enpä jää sitä kaipaamaankaan. Comptonin Vicki (tämä yhteityöprofessorini) lykkäsi puolestaan flunssansa takia tapaamisemme ensi viikolle. Ehdinpä perehtyä sitä ennen paikalliseen teknisen työn filosofiaan ja opetusmenetelmiin - sain Vickiltä kohtuullisen hyvän paketin sähköistä luettavaa. Technology education in New Zealand - ya!

Hei! Voitettiinpa kauden ensimmäinen peli lauantaina! Meitä Arise Unitedin porukkaa oli tukemassa erästä toista joukkuetta. Division 18 vs. Whanui päättyi 2-1. Vähän hain paikkaani vielä puolustuslinjassa, vaan onneksi oli pari kokeneempaa kaveria neuvomassa. UniHall-tiimin kanssa päädyttiin puolestaan päinvastaisiin numeroihin sunnuntaina. Mutta ah, että oli ensimmäinen voitto sen joukkueen kanssa lähellä! Joukkuekuva tässä alla. 
University Hall - 2011
Mitäs muuta näin päälimmäisinä...tosiaan! Kaikki isommat esseet on nyt työstetty alta pois. Tulossa on muutama esitelmä ja lyhyempää kirjallisuuskatsausta, mutta nekin vasta loman jälkeen. Niin, täällä siis alkaa kahden viikon mittainen mid-semester break muutaman viikon päästä, pääsiäisen jälkeen. Hyvä mahdollisuus käydä jossain KAUEMPANA! Tiedä, mistä sitä itsensä vielä löytää.

Huomisiltana pidetään Interhall Quiz, jonne lyöttäydyin mukaan asuntolaani edustamaan. Tiedossa yleistiedon tenttausta ainakin, ehkä jotain yllätyksellisempääkin. Tavattiin tuossa iltapäivällä joukkueen kanssa (yht. 8 henkeä, mm. Intia, Irlanti ja Uusi-Seelanti edustettuina), moniosaajia löytyy porukasta ja ehkä omista Trivial Pursuit-tiedoistakin saattaa jotain hyötyä olla. Opehan tietää kaiken, eikö? Vaan ei nuolaista ennen kuin jäätelö on jo sylissä. Siihen asti:
Cheers!

- -
Jäätiinpä sitten kolmannelle sijalle visailussa. Mahottoman tiukkoja kysymyksiä tiede-osiossa! Paikallisetkaan eivät tienneet, mitä jotkut kysymykset tarkoittivat. Onnistuin auttamaan joukkuettamme mm. muistamalla Mikki Hiiren alkuperäisen nimen (Mortimer), vaan toisaalta harmittaa, etten tunnistanut Grönlannin lippua, taikka muistanut, koska lumilautailu hyväksyttiin olympialajiksi. Hard luck! Mutta niinhän se menee, että yhdessä upotaan tai kellutaan. Tällaisen yhteispotretin saimme sommiteltua ennen kisan alkua (huom. tunnelmat olivat vielä korkealla tässä vaiheessa). Go University Hall All Stars!

Muutama tiukka kysymys illan kattauksesta:

Kuinka monta Oscar-pystiä Steven Spielberg on voittanut?
4.

Mikä on maailman pisimpään pyörinyt näytelmä?
Agatha Christien The Mousetrap.

Mistä löytyy Mount Whitneyn vuoristoalue?
Kaliforniasta.

Minkä niminen on maailman vanhin romaani?
Genjin tarina - Genji monogatari (Japani, 1000 jKr).

Että näissä merkeissä - hyvää yötä!

1 kommentti: