tiistai 8. maaliskuuta 2011

Ja taas päivitellään!

Tältä viikolta luennot pulkassa. Voitte päätellä, että tunteja on maanantaisin ja tiistaisin. Ja myöhemmin syksyllä sitten ryhmätöiden puurtamista joinain muinakin viikonpäivinä. Loppuviikosta työstetään siis itsenäisesti tehtäviä eteenpäin. Aamupäivällä Multiethnic education -kurssilla käsiteltiin rasismia ja etnisyyttä todella asiantuntevan ja aiheeseen perehtyneen luennoitsijan alustuksen kautta. En ole Suomessa vastaaviin ammattilaisiin törmännyt. Kaverille annettiin läksiäislahjaksi kortti, johon sitten kirjoitettiin "Thank you so much for your time and knowledge" -tyyppisiä terveisiä. Luennon jälkeen kotiin, lounas ulkona (vielä jaksaa aurinko lämmittää!) ja kolmeksi takaisin yliopistolle.

Ryhmäjako pelikorttien avulla.
Ensimmäisen artikkelitiivistelmän palautus Classroom studies-kurssille oli muutamaa kielioppivirhettä vaille onnistunut. Tiivistelmät vaihdettiin pareittain ja niitä kommentoitiin kirjallisesti - kasvaa tämä tieteellisen kirjoittamisen taito näinkin! Tiivistelmiä tehdään joka viikko tälle kyseiselle kurssille, joten oli hyvä saada varmuus, että suunnassa ollaan! Ahersimme yhteensä kolme tuntia palautteen antamisen, opettajan ennakkoluulojen ja kasvatuspsykologisten teorioiden ristitulessa.

Osa asioista oli jo Jyväskylästä tuttua ("Mikko, would you like to share us something about mr. Skinner and behaviourism, 'cause you seemed to nod?"), mutta oppimismenetelmät olivat yhteistoiminnallisia ja aktivoivia. Osallistujat ovat joko opettajaksi aikovia tai muuten vaan kasvatustieteestä kiinnostuneita, joten asioita käydään läpi muutenkin kuin opettajan näkökulmasta. Ja ryhmätöitä varten paikkoja vaihdettiin pariinkin kertaan, jolloin ihmisten nimet alkoivat tulla tutuiksi. Tämän kurssin anti tuntuu menevän suoraan pedagogisen varastoni käyttöhyllylle!

Mitäs muuta..eilen oli sunnuntaina toriostosten ja Arise-seurakunnan jälkeen mentiin porukalla pelaamassa biljardia paikalliseen biljardiravintolassa, jonka seurakunta oli vuokrannut koko illaksi. Tupa oli, kuten arvata saattaa, aivan täynnä. Myös kahvi, jäätelö ja ranskalaiset maistuivat pelailun lomassa. Huikeaa menoa!
Tästä lähtee  käyntiin illan ensimmäinen peli.

1 kommentti:

  1. Onpa kiva kuulla (lukkee) ja nähhä, että sulla mennee siellä hyvin :) Maisemat on kyllä huikeet, taitaa Uusi-Seelanti viimeistään noitten sun kuvien johosta nousta omalle "tahtosin käyä"-listallle..varmaan suosittelet? :D

    Et varmaan tarvii erillistiä kehotusta, mut kirjotan tän silti: Nauti joka hetkestä ja pienen pienistäki asioista (niiku näytät tekevännii:), mikäli se susta kullonki kiinni on, sillä aika on niin etteenpäin kiitäväistä. Vaan Oikein Paljon Siunausta ja Varjelusta sulle Mikko sinne! :)

    ~Kati

    Ps. On kiva ja kätevää tätä kautta kuulla elämän mennoo sieltä päin palloo.

    VastaaPoista