maanantai 16. toukokuuta 2011

Den glider in!

Kuustoista vuotta, eikä suotta!

Kyllä tätä odotettiinkin! Viimeisestä MM-kullasta on jo sen verran aikaa, että en enää mahdu siihen fanipaitaan, jonka sain pikkunappulana Leijonien saavuttaessa tuon (urheilu)historiallisen virstanpylvään. Ja nyt toinen - kelpaa huutaa "Ihanaa" täällä Wellingtonissakin! Paikallisille olen selittänyt, että tätä tapahtumaa voisi verrata vaikkapa Uuden-Seelannin ja Australian väliseen rugbyn maailmancup-loppuotteluun. Tämä on auttanut heitä ymmärtämään, millaisissa emotionaalisissa spektreissä kiekkokullan voitto meillä suomalaisilla liikkuu. Kaikkea en voi kuitenkaan saada - kultajuhlat jäävät meikäläiseltä väliin tällä kertaa. Pahoitteluni. Mutta hei: josko pidettäisiin vaikka elokuussa isompien pölyjen laskeuduttua pienet muistelot. Ei tarvitse niin paljon jännitääkään, kun lopputulos on kohtuullisen hyvin tiedossa. Kuka on mukana?

Toinen. Kiitos.
Kaiken hyvän ja kauniin lisäksi olen kiitollinen siitä, että löysin kolmanteen erään nettistreamin, joka tuuttasi YLE:n lähetystä eetteriin. Sain kokea siis finaalin kriittiset hetket Mertarannan selostamana! Suurta parhautta! Ja sitten tämä skype-yhteys Suomeen! Oli ilo jakaa voitonjälkeiset hetket kanssanne, ystävät hyvät siellä Jyväskylässä! Bongasin teidät muuten Kompassin webbikameran kuvasta joskus aamuyön pikkutunteina..

Että tällaista - tästä on hyvä jatkaa kevättä/talvea eteenpäin. Ottakaahan Leijonajoukkue avosylin vastaan Kauppatorilla! Upea turnaus pojilta kaiken kaikkiaan ja täysi tunnustus myös Ruotsin joukkueelle, joka pelasi hyvää kiekkoa finaalin ensimmäisen ja toisen erän. Ruotsalaista mediaa sopii kyllä näpäyttää sormille ylimielisyydestä..ei kuulu lajiin.

Näihin kuviin, näihin tunnelmiin. Viettäkää upeaa kansanjuhlaa lain ja yleisen järjenkäytön puitteissa! Josko ensi vuonna taas. Kotikisat 2012 - torilla tavataan?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti