tiistai 28. kesäkuuta 2011

Tour de South

Ja täällä sitä ollaan, syvässä etelässä jo kolmatta viikkoa. Syvimmät pahoitteluni siitä, etten ole päivittänyt blogiosastoa sitten, ehh, viimeksi, mutta syynä on se, että hostellien koneilla istuskelu maksaa rahaa, ja tästä syystä johtuen olenkin useinmiten tyytynyt vain laittamaan nopeat sähköpostiterveiset tai facebook-päivitykset. 

Pidempää matkaraporttia saatte odotella vielä muutaman päivän, sillä palaan Wellingtoniin ylihuomenna torstaina ja saan silloin mahdollisuuden kirjoitella pidempiä juttuja ja ladata kuvamateriaalia eetteriin. Mutta lyhyesti - matkallani olen nähnyt&tehnyt mm. seuraavaa:

Kaikoura - rantakallioilla käyskentelyä ja merieläinten ihmettelyä, tiedän nyt myös sen, miltä tuntuu olla ainoa reppumatkaaja kokonaisessa hostellissa.
Christchurch - paikallisten siskojen ja veljien tapaamista (Arise-church) ja järistystuhojen ihmettelyä. Chch jäi taakse samana aamuna, kun viimeisin iso jälkijäristys iski.
Lake Tekapo - turkoosi järvi, vuoret, eteläinen tähtitaivas - bliss.
Wanaka - vuoria ilman lunta, komea syysmaisemaa ja tervehenkistä ulkoilua + kaksi erinomaista liftauskyytiä.
Queenstown - vierailuja kouluun ja LOTR-kuvauspaikoille, synttärikakun nauttimista (reilusti myöhässä, tosin) ja mukavaa hostellielämää. Ja taas liftattiin.
Te Anau - Fiordlandin kansallispuisto = kauneutta ja jylhyyttä ihmismielelle vaikeasti kuvailtavassa muodossa. Pala sydäntäni jäi tänne.
Stewart Island - pakko päästä uudelleen.

Näissä merkeissä siis. Kuvia on tullut otettua jokunen ja ehkä joku teistä on postikortinkin saanut laatikkoonsa kannettuna. Teille, joita en ole ehtinyt tai muistanut muistaa korteitse: voitte olla varmoja, että olette olleet ajatuksissani, kun olen viettänyt öita retkeilymajoissa tulta tuijottaen ja yöeläinten ääniä kuunnellen. Kiitos teille kaikille mukanaelämisestä ja hei, Suomen kesä on nyt kauneimmillaan, joten NAUTTIKAA! Koetan olla mukana kuvioissa taas ensi vuonna..

(pahoitteluni, jos teksti vaihtaa hassusti fonttia tms.)

**********************
Päivitys!
Laitoin jonkun verran kuvia esille, käykää katsomassa niitä täältä, olkaa niin hyvät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti